Güncel Yazılar
Diğer Yazılar
Sonbahar geldi, şimdi Peeling (Soyma Tedavisi)Zamanı!

 Peeling sadece kozmetik değil, aynı zamanda tıbbi bir Tedavi !
Devamı >>
Cilt Gençleştirme, leke, iz ve çatlak tedavisinde fraksiyonel lazer tedavisi



Devamı >>
Lazerle Tırnak Mantarı Tedavisi


Devamı >>
Bölgesel aşırı terleme (hiperhidroz) tedavisinde botoks tedavisi


Devamı >>
Tırnak batması tedavisinde fenolle matriks koterizasyonu

 
Devamı >>
Deri Yaşlanması Engelllenemez ancak Geciktirilebilir Bir Süreçtir!

Yaşlanmayı durdurmak imkansızdır ancak cildin erken yaşlanmasına neden olan etkenlerin bilinmesi halinde süreci geciktirmek mümkündür. Derimizi erken yaşlandıran etkenler sigara, alkol, genetik  yatkınlık, güneşe maruz kalma, yetersiz beslenme, stres, uykusuzluk ve soğuk olarak sıralanabilir.
Devamı >>
Güneş Yüzünü Göstermeye Başladı!

Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden cildimizi nasıl koruyabiliriz?
Devamı >>
Tehlikeli BenlerinTakibi ve Dermatoskopi

Benlerin Takibi Gerekli midir?
Benler melanosit ismi verilen ve deriye renk veren hücrelerin oluşturduğu deri değişiklikleridir. İnsan vücudunda çok sayıda ben görülebilir. Bu benlerin bazıları doğuştan vardırlar, bazıları ise güneşe maruz kalınması sonucu sonradan oluşurlar.  Benler kahverengi, siyah ya da nadiren koyu mavi renkte olabilirler. Her koyu renk değişikliği ya da kabarıklık ben değildir. Deride var olan değişikliğin ben olup olmadığının tespiti konusunda size dermatoloğunuz yardımcı olacaktır. Doğuştan gelen benlerde daha fazla risk olmakla birlikte benlerin bazıları ileride gelişebilecek bir kanser riski taşıyabilirler. Bu nedenle tehlikeli benlerin takibi son derece önemlidir.
 
Benlerin Çıkarılması Zararlı mıdır?
Halk arasında benlere bıçak değdiği zaman kötüye dönüşecekleri ile ilgili yanlış bir inanış vardır. Oysa tam tersi tehlike taşıyan benler cerrahi olarak çıkarılmazlarsa yaşamı tehtid eden melanom isimli bir deri kanserine dönüşüm riski taşırlar. Melanom tüm dünyada hızla artmakta olan kötü seyirli ve ölümcül olabilen bir deri kanseri tipidir. Bu nedenle tehlikeli benlerin tespiti ve cerrrahi olarak çıkarılması kişinin hayatını kurtarabilir.
 
Benlerde Kansere Dönüşüm Belirtileri Nelerdir?
Simetrik olmayan ve düzensiz sınırlı benler ani  değişiklikler gösterirse hastanın vakit geçirmeden bir dermatoloğa başvurması gerekir. Ani değişiklikler hızlı büyüme, şekil değiştirme ve kanama olarak kendini gösterebilir.
 
Kimler Risk Altındadır?
Çok sayıda beni olan ( 50\'den fazla), çocukluk döneminde ağır güneş yanıkları geçiren, ailesinde melanom olanlar ile açık ten renkli ve renkli gözlü kişilerde benlerin kansere dönüşüm riski daha fazladır. Bu özelliklere sahip kişilerin belirli aralıklarla dermatoskopik muayeneden geçmeleri gerekir.
 
Tehlikeli Benler Nasıl Tespit Edilir?
Dermatoskopik muayene benin iç yapısındaki detayların büyütülerek görülmesini sağlayan dermatoskop isimli bir el chazı ile yapılır. Bu muayeneden sonra dermaoloğun şüpheli bulduğu benler cerrahi olarak çıkarılır ve patolojik inelemeye gönderilir. Diğer benler ise düzenli aralıklarla dermatoskop ile kontrol edilmeye devam edilir.