Güncel Yazılar
Diğer Yazılar
Sonbahar geldi, şimdi Peeling (Soyma Tedavisi)Zamanı!

 Peeling sadece kozmetik değil, aynı zamanda tıbbi bir Tedavi !
Devamı >>
Cilt Gençleştirme, leke, iz ve çatlak tedavisinde fraksiyonel lazer tedavisi



Devamı >>
Lazerle Tırnak Mantarı Tedavisi


Devamı >>
Bölgesel aşırı terleme (hiperhidroz) tedavisinde botoks tedavisi


Devamı >>
Tehlikeli BenlerinTakibi ve Dermatoskopi

Benler kanser yapabiliyor!
Vücuttaki tüm benler tehlikeli olmasa da özellikle sürekli tahriş olan, kemer ve sütyen hizasına denk gelen, ayak tabanında , avuç içinde ve cinsel bölgelerde bulunan benlere dikkat etmek gerekiyor.
Doğuştan gelen benler sonradan olanlara göre daha risklidir.
Elliden fazla beni olanlar, çocukluk döneminde ağır güneş yanıkları geçirenler, aile bireylerinde melanom olanlar ile açık tenli, renkli gözlü kişilerin benlerini düzenli aralıklarla takip ettirmeleri gereklidir.
Devamı >>
Tırnak batması tedavisinde fenolle matriks koterizasyonu

 
Devamı >>
Deri Yaşlanması Engelllenemez ancak Geciktirilebilir Bir Süreçtir!

Yaşlanmayı durdurmak imkansızdır ancak cildin erken yaşlanmasına neden olan etkenlerin bilinmesi halinde süreci geciktirmek mümkündür. Derimizi erken yaşlandıran etkenler sigara, alkol, genetik  yatkınlık, güneşe maruz kalma, yetersiz beslenme, stres, uykusuzluk ve soğuk olarak sıralanabilir.
Devamı >>
Güneş Yüzünü Göstermeye Başladı!

Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden cildimizi nasıl koruyabiliriz?

Doç.Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu

"Güneş girmeyen eve doktor girer" çok iyi bilinen bir atasözüdür. Kısa süreler ve uygun saatlerde alınan güneş dostumuzdur. Ancak güneş, kişinin genetik yatkınlığına bağlı olarak farklı derecelerde oluşan doğal yaşlanmaya ek olarak deri yaşlanmasını artıran en önemli dış faktördür. Öte yandan uzun yıllar ve süreler ile güneşe maruz kalmak sadece deri yaşlanmasına yol açmaz aynı zamanda deri kanseri oluşma riskini de artırır.

Ülkemizde güneş kış aylarında da kuvvetli olduğundan hem yaz hem de kış aylarında özellikle öğlen saatlerinde (11.00-16.00 arası) güneşten kaçınılması ve güneşten koruyucu ürünlerin kullanılması deri yaşlanmasını geciktirir.

Açık tene sahip kişiler güneşten daha fazla etkilendikleri için, uzun süreli güneşe maruziyet bu bireylerde daha derin kırışıklıklara yol açar. Bu nedenle açık tenlilerin koyu tenlilere göre daha yüksek faktörlü güneşten koruyucular kullanması gereklidir. Ancak unutulmamalıdır ki güneş koyu tenlilerde de hem kırışıklara ve yaşlanmanın bir diğer belirtisi olan yoğun lekelere yol açabilir. Bu lekeler gebelik, hormonal tedavi alınması ve doğum kontrol haplarının kullanılması ile daha da belirgin hale gelebilir.

Çocukluk dönemindeki ağır güneş yanıklarının deri kanserlerine yol açtığı gösterilmiştir. Bu nedenle bebek ve çocukların güneşten korunması çok önemlidir. Güneşten korunmak için güneşten koruyucuların kullanımının yanı sıra geniş kenarlı şapkaların giyilmesi, uzun kollu, açık renkli kıyafetlerin seçilmesi, güneş gözlüğü kullanılması gereklidir.

Sıcak ve güneşli günlerde ya da deniz kenarında iken güneşten koruyucuların, güneşe çıkmadan yarım saat önce sürülmesi ve gün içinde özellikle su ile temastan sonra yeniden uygulanması gereklidir.