Güncel Yazılar
Diğer Yazılar
Sonbahar geldi, şimdi Peeling (Soyma Tedavisi)Zamanı!

 Peeling sadece kozmetik değil, aynı zamanda tıbbi bir Tedavi !
Devamı >>
Lazerle Tırnak Mantarı Tedavisi


Devamı >>
Bölgesel aşırı terleme (hiperhidroz) tedavisinde botoks tedavisi


Devamı >>
Tehlikeli BenlerinTakibi ve Dermatoskopi

Benler kanser yapabiliyor!
Vücuttaki tüm benler tehlikeli olmasa da özellikle sürekli tahriş olan, kemer ve sütyen hizasına denk gelen, ayak tabanında , avuç içinde ve cinsel bölgelerde bulunan benlere dikkat etmek gerekiyor.
Doğuştan gelen benler sonradan olanlara göre daha risklidir.
Elliden fazla beni olanlar, çocukluk döneminde ağır güneş yanıkları geçirenler, aile bireylerinde melanom olanlar ile açık tenli, renkli gözlü kişilerin benlerini düzenli aralıklarla takip ettirmeleri gereklidir.
Devamı >>
Tırnak batması tedavisinde fenolle matriks koterizasyonu

 
Devamı >>
Deri Yaşlanması Engelllenemez ancak Geciktirilebilir Bir Süreçtir!

Yaşlanmayı durdurmak imkansızdır ancak cildin erken yaşlanmasına neden olan etkenlerin bilinmesi halinde süreci geciktirmek mümkündür. Derimizi erken yaşlandıran etkenler sigara, alkol, genetik  yatkınlık, güneşe maruz kalma, yetersiz beslenme, stres, uykusuzluk ve soğuk olarak sıralanabilir.
Devamı >>
Güneş Yüzünü Göstermeye Başladı!

Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden cildimizi nasıl koruyabiliriz?
Devamı >>
Cilt Gençleştirme, leke, iz ve çatlak tedavisinde fraksiyonel lazer tedavisi

Fraksiyonel Lazer Tedavisi nedir?

Fraksiyonel lazer tedavisi ablatif CO2 (derin) ve non ablatif Erbium Glass (yüzeyel)  lazer cihazları ile cilt yenileme, lazer ışınlarının ışınsal olarak deri içine girip deriyi tahrip etmesi sonucu derinin kendini iyileştirme sürecini başlatması yöntemine dayanan bir işlemdir.

 

Hangi Durumlarda Kullanılır?

Bu işlem cilt yenileme, gençleştirme, leke ve çil tedavilerinde, akne skarı (sivilce izi), yara izi ve falçata izlerinin, gözaltı torbalarının, striaların (çatlak) tedavisinde tek başına veya diğer tedavilerle kombine kullanılabilir.

 

Tedaviden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Fraksiyonel lazer uygulamalarında özellikle 2.haftadan sonra cilde 3-4 saat arayla tekrarlanarak güneş koruyucusu sürülmelidir. Spot ışık, bilgisayar ve televizyon ışığından kaçınılmalı, dağda ve deniz kenarında güneşten çok iyi korunmalıdır. Aksi takdirde işlem alanında leke oluşabilir. Yine başka nedenlerle ilaç kullanacaksa mutlaka doktoruna danışmalıdır. Çünkü ışık duyarlılığını arttıran ilaçlar vardır.

 

Son Teknoloji Dual (ikili) Cihazlar

Lazer Teknolojisindeki en son gelişme ablatif (derin) ve non ablatif (yüzeyel) etkili cihazların kombine edilmesidir. Bu cihazlar ard arda atım yaptığında iyileşme süresi kısalmakta ve hastaların konforu artmaktadır.

 

 

Yan Etkiler nelerdir?

Kızarıklık, kabuklanmalar, uçuk oluşumu, varolan uçukta yayılma, deri enfeksiyonu, ödem, deride soyulma ve çizgilenmeler, enfeksiyon, lekelerde koyulaşma, post inflamatuar hipo ve hiperpigmentasyon (uygulama yerinde beyaz ya da koyu renkli leke kalması) tedavinin yan etkileri olarak sıralanabilir.

 

Yazın fraksiyonel lazer tedavisi yapılabilir mi?

Yaz aylarında ablatif lazerlerin kullanılması uygun değildir ancak ablatif olmayan Erbium Glass tipi lazerler cilt germe ve gençleştirme amacı ile kullanılabilir.