Güncel Yazılar
Diğer Yazılar
Sonbahar geldi, şimdi Peeling (Soyma Tedavisi)Zamanı!

 Peeling sadece kozmetik değil, aynı zamanda tıbbi bir Tedavi !
Devamı >>
Cilt Gençleştirme, leke, iz ve çatlak tedavisinde fraksiyonel lazer tedavisi



Devamı >>
Lazerle Tırnak Mantarı Tedavisi


Devamı >>
Tehlikeli BenlerinTakibi ve Dermatoskopi

Benler kanser yapabiliyor!
Vücuttaki tüm benler tehlikeli olmasa da özellikle sürekli tahriş olan, kemer ve sütyen hizasına denk gelen, ayak tabanında , avuç içinde ve cinsel bölgelerde bulunan benlere dikkat etmek gerekiyor.
Doğuştan gelen benler sonradan olanlara göre daha risklidir.
Elliden fazla beni olanlar, çocukluk döneminde ağır güneş yanıkları geçirenler, aile bireylerinde melanom olanlar ile açık tenli, renkli gözlü kişilerin benlerini düzenli aralıklarla takip ettirmeleri gereklidir.
Devamı >>
Tırnak batması tedavisinde fenolle matriks koterizasyonu

 
Devamı >>
Deri Yaşlanması Engelllenemez ancak Geciktirilebilir Bir Süreçtir!

Yaşlanmayı durdurmak imkansızdır ancak cildin erken yaşlanmasına neden olan etkenlerin bilinmesi halinde süreci geciktirmek mümkündür. Derimizi erken yaşlandıran etkenler sigara, alkol, genetik  yatkınlık, güneşe maruz kalma, yetersiz beslenme, stres, uykusuzluk ve soğuk olarak sıralanabilir.
Devamı >>
Güneş Yüzünü Göstermeye Başladı!

Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden cildimizi nasıl koruyabiliriz?
Devamı >>
Bölgesel aşırı terleme (hiperhidroz) tedavisinde botoks tedavisi

Aşırı Terleme (hiperhidroz)
Aşırı terleme bölgesel ya da yaygın olabilir. Şeker hastalığı ( diabet),tiroid bezinin aşırı çalışması (hipertiroidi) durumunda ve kanser hastalarında yaygın terleme oluşabilir. Öte yandan koltuk altı, el ve ayaklarda emosyonel (duygusal) faktörlere bağlı olduğu düşünülen bölgesel terlemeler görülebilir. Bölgesel terlemede sinirsel uyarımın sonucunda terleme bezlerinin neden normalden fazla çalıştığı tam olarak bilinmemektedir.
 
Neden tedavi gereklidir?
Aşırı terleme ( hiperhidroz) hastanın sosyal ve iş hayatını olumsuz yönde etkileyenbir hastalıktır.  Koltuk altı terlemesi kıyafetlerde ıslaklık ve iz oluşturarak hastayı sosyal ortamlarda hastayı utandıracak hoş olmayan durumlara yol açabilir. Öte yandan derinin tahriş olması ve kötü bir koku oluşması hastanın sosyal yaşamını olumsuz yönde etkiler. Ek olarak ellerdeki terlemeye bağlı olarak kağıt benzeri eşyaların ıslanması ve el sıkışma sırasında yaşanan olumsuzluklar ise iş yaşamında zorluklar yaratabilir. Bu nedenle bölgesel terleme kişinim hayatını tehtid etmese de yaşam kalitesini önemli ölçüde bozan bir hastalıktır.
 
Tedavi alternatifleri nelerdir?
Ağızdan alınan ilaçlar( antikolinerjik ve antidepresan ilaçlar), bölgesel olarak metal tozlarının kullanımı, iyontoforez, botoks( botulinium toksini A) ve cerrahi yaklaşımlar tedavide denenebilir. Günümüzde aşırı bölgesel terlemenin tedavisinde en etkili ve kolay uygulanan tedavi yaklaşımı botoks uygulanmasıdır. 
 
Botulinium Toksini A ( Botoks)
Besin zehirlenmelerinden sorumlu olam botulinium bakterisinden elde edilen bir toksindir. Aşırı hiperhidroz tedavisinde A tipi botulinium toksini kullanılır (BTX-A)
 
Nasıl uygulanır?
Tedavi öncesinde BTX-A uygulanacak bölge iyod testi ile belirlenir. İyod uygulanan bölgelerde terleme varsa deri rengi siyahlaşır. BTX-A sulandırıldıktan sonra  2cm\'yi  geçmeyen aralıklarla deri içine enjekte edilir.
El ve ayaktaki uygulama ağrılı olacağı için tedavi öncesinde bölgesel anestezi yapılır. Koltuk altında uygulama daha ağrısız olduğu için sadece lidokain içeren kremlerin işlem saatinden bir saat öncesinde terleme bölgesine sürülmesi yeterlidir. İşlemden 2-4 gün sonra BTX-A\'nın terlemeyi azaltıcı etkileri belirgin olmaya başlar. Tedavi etkinliği 4-6 ay devam eder.
Bu nedenle senede iki-üç defa tekrarlanması gerekir. 
 
Yan etkiler nelerdir?
Tedavinin yan etkileri çok azdır ve genellikle kendini enjeksiyon bölgesindeki küçük kaslarda zayıflık şeklinde gösterir. Nadiren uygulamanın yapılmadığı diğer yerlerde göreceli terleme artması gibi bir yakınma katşımıza çıkabilir.
 
Hangi durumlarda sakıncalıdır?
Gebelik ve emzirme döneminde, miyastenia gravis hastalığı olanlarda ve aminoglikozid grubu antibiyotik kullananlarda botoks enjeksiyonu kesinlikle yapılmamalıdır.